reserveren
+3135 – 524 03 69 +3135 – 524 03 69    |    Navigatie:

Van Boer tot Bord: Boer Henk

Van Boer tot Bord: Boer Henk

Welkom bij boer Henk in Putten!

Op 17 mei is een team van De Haven van Huizen naar boer Henk in Putten afgereisd. Het vlees van Henk, komt via Driessen bij ons in de keuken terecht. Henk levert ook het vlees voor de Van Boer tot Bord masterclasses (klik hier voor meer info).

Onder een blauwe hemel reden wij (Peer, Jacky en Esmee) het erf van boer Henk op. Samen met zijn vrouw en compagnon verwelkomde hij ons op zijn idyllische Puttense boerderij. Met zijn allen namen we plaats aan de picknicktafel naast zijn pittoreske huis.

Inschrijven voor de masterclasses kan hier!

Boer Henk geniet van de aandacht voor zijn boerderij

Boer

Henk heeft sinds dit jaar officieel de boerderij overgenomen van zijn moeder. Zonder mijn lieve moeder had ik hier niet gestaan, aldus de boer. Ondertussen wordt onze aandacht getrokken door de kalfjes in de wei langs het huis. ‘We kunnen ze zo wel even loslaten’, zegt Henk. Nog geen vijf minuten later huppelde de kalfjes van 4 maanden oud vrolijk door de zonnige wei. ‘Prachtig toch?’, vraagt Henk met een lach van oor tot oor.

De dieren

De kalfjes rennen vrolijk rond in de voortuin van Henk

Boer

Het enthousiasme van Henk werkt aanstekelijk. In het begin was iedereen vrij sceptisch over het boerderij bezoek. Inmiddels denken we allemaal dat we boer willen worden als we later groot zijn. We vervolgen onze weg door de stal naar het weiland waar een groepje koeien staat te grazen.

Onze culinair expert, Sander, kijkt naar de koeien in de wei

Boer

Henk zijn passie en liefde voor de dieren wordt eens te meer duidelijk als hij naast zijn stier staat. Hoewel het beest pas drie jaar oud is, is hij enorm! Deze dikbil koe lijkt het meest op een bodybuilder van een paar honderd kilo. Hoewel de boer benadrukt dat deze stieren enigszins gevaarlijk kunnen zijn, lijkt het beest in zijn aanwezigheid een mak schaap.

Henk kijkt tevreden naar zijn koeien terwijl hij ons vertelt over zijn kudde

Boer

En wanneer er een emmer met voer tevoorschijn wordt getoverd, verandert de stier in een enorme teddybeer. Misschien kijken we vandaag door een roze bril vanwege het mooie weer, maar voor zover wij kunnen beoordelen leiden zowel boer als dier een prachtig leven.

Grote stieren hebben kleine hartjes

Het weiland in!

Het moment van de waarheid. Op de bakfiets van De Haven van Huizen, gewapend met een emmer voer de omheining door. Eenmaal geparkeerd in het weiland waren er toch wat zenuwachtige gezichten te zien. Zo’n koe is van dichtbij écht groot. Na het voer uitgestrooid te hebben, waren we plotseling omsingeld door deze reuzen!

Jacky wordt ingesloten door de kudde van Henk 

We moeten niet vergeten dat deze prachtige plaatjes ook een keerzijde kennen… De koeien in de wei zullen vroeg op laat op ons bord verschijnen. Gelukkig leiden deze koeien tot die tijd een heerlijk leven op het uitgestrekte land van Henk. De hoeveelheid passie en liefde waarmee hij zijn dieren behandelt is bewonderenswaardig te noemen. Wij zijn blij dat ons vlees van deze boer komt.

En Peer had me een partij plezier!